Om os

Navnet Solwang Design er en sammenskrivning af mine efternavne Soland og Wang. Solwang Design fik sin første kollektion på gaden i august 2009, og det er blevet til adskillige siden.

De strikkede designs er mine egne med afsæt i min farmors dejlige hjemmestrikkede køkkentekstiler. Jeg arbejder på at udbygge sortimentet, og flere af farmors praktiske og søde løsninger i strik til køkkenet vil dukke op i produktserien fremover.

Nogle vil blive med et moderne twist, som for eksempel vores meget populære strikkede håndklæde. Her har jeg ikke været tro mod hendes strikkede mønster, men funktionaliteten er bestemt ikke gået tabt i processen.

De vævede tekstiler indeholder en vifte af de farver, der er i strikkollektionerne. På den måde bliver der stor frihed til at sammensætte strikkede og vævede tekstiler, så det er muligt at skabe individuelle udtryk.

Alle varer er udført i enten Oeko-tex eller økologisk kvalitet, både garn, indfarvning og produktionsproces er certificeret. Solwang Design står selv for engrossalget.

“Vi kan stadig lære noget af fortiden.”

Historien bag
Vi kan stadig lære noget af fortiden.

For 40 – 50 år siden gik meget lidt til spilde i husholdningen. Det var den filosofi, der lå til grund for vores helt originale strikkede karklud. Min farmor omdannede bomuldsgarnrester til funktionelle karklude. Nogle faldt heldigere ud end andre, lidt afhængig af hvilke farver garn, der lige var tilovers, og hvor mange gange en karklud skiftede farve. De sidste år blev garnet indkøbt med det formål at strikke til os.

Det betød ensfarvede karklude samt farver, der rent faktisk passede ind i vores køkkener. Hele min familie har gennem årene modtaget dem med stor glæde. Da min farmor ikke længere var der til at strikke til os, viste det sig umuligt at finde en karklud, der var ligeså effektiv og funktionel som hendes hjemmestrikkede. Det blev derfor til indkøb af garn og strikkepinde for mit vedkommende, og i en del år var jeg selvforsynende på dette felt.

Da jeg gerne ville dele glæden ved de dejlige klude med endnu flere, blev der strikket lidt ekstra til gaver. De faldt altid i god jord, og modtagerne skrev dem på ønskesedlen igen og igen. Det gav mig ideen til en egentlig produktion af farmors karklude. I dag fremstilles karklude og håndklæder på strikkemaskine, men den sidste finish er stadig håndarbejde.

Begge dele fremstår alligevel fuldstændig som de håndstrikkede originaler og har bevaret alle sine gode egenskaber som slidstyrke, sugeevne og høj funktionalitet. Det skal være ligeså godt som var det håndlavet – det er filosofien bag produkterne.

Med venlig hilsen

Dorte Soland Wang